„Животът е прекрасен с Лео Бианки“ стартира с посещение на най-големия рибен пазар в Катания

18:00, 03 дек 18 / Любопитно 25 1122 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази сряда в първото издание на поредицата „Животът е прекрасен с Лео Бианки“ в „Преди обед“ по bTV корифеят на италианската кухня в България ще се завърне към детските спомени в родната Катания. Мястото, където е ял най-вкусната храна, открил е призванието си и е разбрал, че споделените вкусове с най-близките са истинското удоволствие от живота, ще го пренесе 35 години назад във времето, за да разкаже на зрителите за голямата си фамилия.

Една порция пресни бодливи круши ще припомни на Лео майчин съвет от Месина, а най-големият пазар в Италия ще заведе зрителите сред шума и разнообразието на най-прясната риба в страната. Лео ще сподели, че като малък се е притеснявал от тълпите и живите морски дарове, но сега оценява мястото като велико за всеки готвач.

Ресторантьорът ще запознае зрителите със своя приятел Марко, който посещава своя доверен търговец всяка сутрин, за да вземе най-пресните продукти. Двамата ще отидат до неговата „рибна лаборатория“, където предлага гурме street food по традиционен начин, но с младежки маниер. Сред най-предпочитаните му деликатеси се нареждат рибните кюфтенца, червеният кефал с риба тон, мини октоподите, овкусени със сол, зехтин и лимон, карточо от пресни дарове, както и пържени сардини с панировка от кедрови ядки, яйца, галета и кашкавал. Марко ще разкаже, че вкусовете, които набират все по-голяма популярност за бърза консумация, в миналото са били част от менюто на благородниците. А за да бъде удоволствието пълно, италианецът ще го гарнира с катанско просеко, което ще подчертае крехкостта и аромата на море.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама