Седем плувци ще ни представят на Световното в малък басейн в Китай

18:50, 03 дек 18 / Спорт 25 571 Topnovini
1

Подобряване на личните резултати е целта пред българските плувци на предстоящото световно първенство в малък басейн в Ханчжоу, Китай. Рекорден брой от седем състезатели ще представят България на шампионата от 11 до 16 декември.

При мъжете ще стартират Антъни Иванов (50, 100, 200 м етра бътерфлай), Калоян Братанов (100 метра свободен стил, 200 м съчетано), Йордан Янчев (200, 400 м свободен стил), Любомир Епитропов (100, 200 м бруст), Светлозар Николов (100, 400 м съчетано), а при жените - Габриела Георгиева (100, 200 м гръб) и Диана Петкова (50, 100 св. стил, 100 м съчетано).

За първи път от много години България ще има представители и в мъжките щафети. На този етап са подадени заявки за три щафети, а на мястото може да бъде направена и заявка за четвърта, разкри генералният мениджър на националния отбор Кристиян Минковски.

"Мисля, че от 1986 година на световно не сме правили щафети. Нашето желание не е само да присъстваме в щафетните плувания, а да оставим следа. Очаквам всички състезатели да бъдат пределно мотивирани и да постигнат възможно най-добри времена, за които са подготвени", коментира Минковски.

Голямата надежда за финал на шампионата Антъни Иванов разкри, че с личния му треньор са работили сериозно върху обръщанията.

"На малкия басейн обръщанията са повече,но работихме върху този компонент. Надявам се да се получи. Не мисля, че сезонът ми е слаб. Имахме финал за първи път от 20 години на европейското първенство в Глазгоу. За мен това не е слаб сезон. Сега през декември искам да покажа, че сме работили доста през годината", коментира Антъни Иванов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани