Въвеждат "зелен билет" заради мръсния въздух в София

07:30, 04 дек 18 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради мръсния въздух в София въвеждат „зелен билет” за градския транспорт на цена от 1 лев. Той важи за всички линии през целия ден. 

За да се стимулира използването на обществения транспорт, в столицата разкриват и временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента на основни входни булеварди - бул. „Александър Малинов“ при метростанция  „А. Т. Балан“ и Бизнес парк София; бул. „България“ между „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“; при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“; бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай 22; на бул. „Царица Йоана“ при метростанция „Люлин“; на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

Междувременно продължават и проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци. Заради високото ниво на фини прахови частици във въздуха пулмолозите препоръчват на хората с хронични респираторни и сърдечносъдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама