Жена загина след инцидент на протестите във Франция

08:30, 04 дек 18 / Свят 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протестите във Франция взеха четвърта жертва. 80-годишна жена загина, след като беше улучена от контейнер със сълзотворен газ, докато наблюдавала демонстрациите от прозореца си в Марсилия.

Междувременно между демонстрантите се появи разкол. Част от така наречените "жълти жилетки" заявиха, че няма да участват в планираните за днес преговори с правителството, след като получили заплахи от радикално настроени протестиращи.

Акциите на "жълтите жилетки" започнаха в средата на ноември първоначално срещу повишаване на данъка върху горивата, но впоследствие прераснаха в общо недоволство от политиката на правителството.

Президентът Макрон вчера свика спешно заседание по сигурността. Засега не се обсъжда въвеждането на извънредно положение, въпреки че министри допуснаха тази възможност.

Макрон отложи посещението си в Сърбия за неопределено време заради социалната и политическа криза в страната.

В същото време френският финансов министър Брюно Льо Мер напусна среща в Брюксел, за да участва на среща в Елисейския дворец, посветена на протестите на жълтите жилетки.

Бизнесът във Франция отчита рекордни загуби заради безредиците. Спадът в приходите за ресторанти, хотели и търговци на дребно е между 20 и 50%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама