Живко Мартинов от „Суджукгейт" се извини на премиера

10:40, 04 дек 18 / Политика 25 1627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Искам да се извиня на партия ГЕРБ и лично на премиера за скандала "Суджукгейт", каза бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов по bTV.

Скандалът, който беше запомнен като „Суджукгейт" избухна през миналата година. Главната роля в него е на бившия вече депутат от управляващата партия ГЕРБ Живко Мартинов. Той упражнявал натиск върху МВР, прокуратурата и други институции в Добрич и областта, а търговец на месо бил изнудван да даде 4 тона суджук с обяснението, че те са за премиера Бойко Борисов, обявиха тогава от държавното обвинение.

Софийската градска прокуратура повдигна 6 обвинения срещу Мартинов. На Мартинов е определена мярка за неотклонение гаранция от 45 000 лева. По-късно сумата бе намалена. В хода на разследването свидетели твърдят, че са били подложени на натиск и заплахи да не дават показания срещу бившия депутат.

Живко Мартинов заяви, че още е член на ГЕРБ. Той разкри, че тези удари срещу него вече са дали отражение. „Загубих баща си след инсулт, аз получих инсулт, но се възстановявам. Не търся премиера Борисов след този случай. Преди това сме се търсили и сме си правили услуги. Когато има проблеми в региона на Добрич, съм съдействал. Чувствам се обиден заради това, което се изписа за мен. Той винаги е бил точен и коректен с мен. Сценарият е направен отдавна от кръгове около БСП“, каза Мартинов.

Антон Проданов е човекът, който по думите му, в продължение на няколко години е давал суджуци, пастърма и филе на Живко Мартинов. Той е един от свидетелите по делото срещу Мартинов.

„През 2009 г. г-н Петър Малджиев доведе Антон Проданов, за да му дам обект под наем. За три години той не можа да заплати наема си. През 2010 г. Проданов получи под наем супермаркет. След неизплатени задължения, той се оттегли“, разкри бившият депутат.

„Учудени сме от обвиненията за искането на тонове суджук. Как ще говоря такива неща за човека. Суджуците си ги правя лично аз от дивеч, ловец съм. Не съм слагал на никой в джоба суджук. Кой може да изяде 4 тона суджук?“, отбеляза Мартинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама