По какво се разпознава прясната риба

17:00, 04 дек 18 25 1310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два дни преди Никулден Агенцията по безопасност храните проверява магазините, в които се продава риба. Проверява се регистрацията на обектите, в които се продава рибата, както и условията на съхраненние.

Очите на шарана трябва да са изпъкнали и бистри, люспите да са прилепнали към тялото на рибата и слузта, която се отделя да е прозрачна, да няма издуване на корема и перките също да са прилепнали. Показателен е и цветът на хрилете – трябва да са розово – червени, съветват експертите.

Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз - ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Не трябва да има разкъсвания.При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама