Пампорово открива ски сезона

08:00, 08 дек 18 25 1534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В първия ден от ски сезона - 8 декември, гостите на курорта ще бъдат возени безплатно с лифтовете. До откриването ще бъдат обработени и отворени достатъчно писти, уточняват от "Пампорово" АД.

За втора поредна година в курорта се организира пищен двудневен фестивал за студентския празник. Над 2000 студенти от цялата страна се очаква да празнуват в парти шатрата, която се издига специално за феста в района на "Малина".

Дневната лифт карта през този сезон ще струва 58 лв., като поскъпването е с 3 лв. в сравнение с миналия сезон. От ръководството на дружеството уточняват, че са запазили символично увеличение на цената на фона на растящите разходи за услугата. В периода между 8-и и 21- и декември лифт картата е на промоционална цена от 37 лв. Очакванията са до 22 декември да бъдат готови и достъпни за скиорите и сноубордистите около 80% от пистите в ски зоната. Откриването на сезона в зона Мечи чал в Чепеларе ще бъде по-късно. И през тази зима скиорите ще имат достъп до ски зоните Пампорово и Мечи чал с една обща лифт карта.

Нова кол- център система ще функционира от този ски сезон в Пампорово. Системата ще дава автоматизирана информация за различни дейности на територията на курорта, както и данни за състоянието на пистите и ски зоната, метеорологичните условия и др. Откритият през лятото Туристически център в курорта ще работи и през зимния период, като през ски сезона също ще се предлага гарантирана седмична програма. Открива се и нов детски център на 3 етажа в района на бившата автогара, предназначен за деца от 4 до 16-годишна възраст.

Най-важното събитие през този ски сезон ще бъде домакинството на Пампорово на Интер Ски Конгрес от 17 до 23 март, за който се очакват над 1000 делегати от около 30 държави.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама