Благотворителен базар в Бургас набира средства за деца със спинална мускулна атрофия

18:40, 05 дек 18 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителен базар организиран от родители на деца със спинална мускулна атрофия ще се проведе от 6 до 9 декември в Бургас. В него ще се предлагат ръчно направени изделия. Средствата, които ще се съберат от продажбата им ще се използват за ежедневна рехабилитация и лечение на малчуганите страдащи от болестта. 

Елица е на 6 години и е от Бургас, има мускулна атрофия. Част от средствата събрани на базара ще бъдат пердназначени за нея, а останалите за други деца с това заболяване, разказа пред БНР Ралица Енева:

"Всичко на базара е ръчно изработено, тематично - по повод празниците. и в подкрепа на борбата за нашите дечица. Тази година това се случва в Бургас.Имаме семейство с дете, поеха инициативата. Ръководството и родителите на деца от ДГ"Ханс Кристиян Андерсен", които също изявиха инициатива в наша подкрепа..."

Едно на 10 000 деца се раждат с това заболяване. То води до пълна парализа и смърт, в най-тежката форма на болестта. Средствата, които се събират са необходими за ежедневната им рехабилитация. 

Призивът на семействата, засегнати от болестта, е да ги подкрепим  в тяхната нелека борба, като закупим от ръчно направени изделия за Коледа. Те ще се продават в Шатрата на площад „Тройката“ до дървените къщички и на щанд, който ще е част от базар в Дома на Нефтохимика от Никулден до 9 декември. 

За дарение и по банков път:

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG62FINV91501216827732

Титуляр - СМА България

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама