Новият заместник-кмет на София ясен в четвъртък

12:05, 05 дек 18 / Политика 25 1514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще е ясно името на новия заместник-кмет на София. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова след заседанието на Министерски съвет, цитирана от Нова телевизия.

Според нея, личната и политическа отговорност за скандалите покрай ремонта на ул. “Граф Игнатиев” е в това, че се е лишила от много важен човек в екипа си, отговорен за големи проекти.

Настоящият неин заместник Евгени Крусев подаде оставка заради започнало разследване на прокуратурата, свързано с ремонта на улица „Граф Игнатиев".

"Приех оставката на Евгени Крусев. При положение, че има повдигнато обвинение той като възложител носи своята отговорност и това беше съвсем отговорна реакция. Желанието на Крусев беше да бъде освободен, за да се изяснят всички обстоятелства“, обясни Фандъкова.

Общината е изпратила преди месец направен одит до прокуратурата във връзка със строежа на „Графа“. Целта е обвинението да си изясни причините за всички факти, свързани с подмяната на материалите, вложени в ремонта.

Фандъкова отказа да коментира поредните поправки на ремонта на централната улица. Според нея, когато нещо не е приключило няма как да се коментира. Ако нещо не е направено както трябва, изпълнителите на момента се връщат да преправят участъците. „За мен е важно максимално бързо да се пусне трамвайното трасе“, категорична е кметицата. Очаква се до края на седмицата комисия от ДНСК да прегледа и приеме от изпълнителите ремонтирания релсов път.

По темата с мръсния въздух Фандъкова отчете, че във вторник са продадени около 74 000 зелени билета. Общината ще започне и програма за подновяване на инсталациите за отопление на 5000 семейства в столицата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама