КЕВР: Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1-ви януари

12:55, 05 дек 18 / Общество 25 524 Topnovini
1

Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1-ви януари, защото се очаква около 4% да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов пред журналисти.

Иван Иванов припомни, че предварителна прогноза от страна на "Булгаргаз", която е била дадена на 10-ти ноември, е показвала, че повишението на цената на природния газ за първото тримесечие на следващата година се очаква да бъде малко под 5%. При подобно повишение по закон цените на парното и топлата вода не се променят.

Общественият доставчик на 10-ти декември ще трябва да излезе с предложение каква да бъде цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. и КЕВР до края на годината ще трябва да се произнесе дали одобрява направеното предложение от страна на "Булгаргаз".

Председателят на КЕВР отговори още, че в Комисията е постъпило предложение за преминаване на "Турски поток" през България, но все още не е разгледано.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани