Глоби за близо 28 000 е наложила екоинспекцията в Пазарджик

13:30, 06 дек 18 / Общество 25 407 Topnovini
1

Глоби за 27 800 лева е наложила Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик през ноември, съобщиха от ведомството. 

Извършени са 123 проверки на 90 обекта, наложени са осем наказателни постановления и са издадени 38 предписания за отстраняване на нередности.

Най-голямата глоба от 10 000 лв. е наложена на предприятие за добив на суровини за стъкларската промишленост в гр. Стрелча за заустване на отпадъчни води без разрешително. За същото нарушение, на собственика на баластриера в с. Свобода, общ. Стрелча е наложена санкция от 2000 лв. 

На управителя на площадка за третиране на отпадъци във Велинград е наложена глоба в размер на 7 000 лева. 

С 2000 лева е санкциониран и управителят на оризарна в с. Ковачево, общ. Септември, за неизпълнено предписание да не допуска изпускане на прахови емисии в атмосферния въздух.
От екоинспекцията съобщават още, че община Сърница е почистила замърсени терени в близост до старото депо за битови отпадъци. Почистени са замърсявания на речни корита и прилежащи територии в община Пазарджик, замърсени терени в землището на гр. Ракитово и край река Еленка във Велинград.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 9 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.