Община Варна купува още два буса за хора с увреждания

10:30, 08 дек 18 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още два буса, пригодени за хора с увреждания, купува Община Варна. В момента върви процедура по доставката им, след което предстои да бъдат оборудвани. Така общинският автопарк, който могат да ползват хората със специални нужди, ще предлага общо 8 превозни средства.

В момента наличните 6 буса се ползват много активно от около 2000 души. Това обяви кметът Иван Портних на тържество, по време на което бяха наградени активисти от Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания.

В него участват представители на 31 неправителствени организации. За активната им работа бяха отличени д-р Радко Радев – председател на Дружество на инвалидите - Варна; Обретен Михов – представител на Съюз на инвалидите в България в община Варна; Елка Кръстева - председател на Асоциация „Човешки права - стъпка по стъпка“; Д-р Йорданка Ненчева – председател на УС на Асоциация „Да съхраним жената“; Мария Чанкова – член на УС на Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения.

"Благодаря на всички за доброто сътрудничество. Това е изключително важно партньорство за нас. Много са предизвикателствата, пред които сме изправени, но съм убеден, че когато гледаме в една посока и работим заедно, ще дойдат и добрите резултати“, заяви кметът Иван Портних. Той припомни, че Община Варна продължава да развива социалната програма. През следващата година започва изграждане на нов Център за лица с увреждания, включително с множествени увреждания, с капацитет от 90 места. За целта в Аспарухово ще бъдат ремонтирани две помещения. Новата социална услуга ще бъде в подкрепа и на семействата на хората с увреждания, тъй като ще осигурява възможност и за нощувка за хората със специални потребности.

„Искам от мое име и от името на Обществения съвет да благодаря на кмета, че намира време и има желание да ни помага. Ние искаме всичко и сега, веднага, но не винаги се получава така. Затова нека с упоритост и инат неща да стават по-добре“, каза д-р Радко Радев. Благодарност към организациите отправи и Коста Базитов, зам.-кмет на общината. Веднага след награждаването бе направен отчет за свършеното през годината и предложения за работа на съвета през 2019 г.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама