Скопие отговори на острата закана на Каракачанов

14:03, 09 дек 18 / Политика 25 996 Topnovini
1

Министерството на външните работи в Скопие отговори на заканата на българския вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за блокиране на пътя на бившата югославска република към ЕС и НАТО, ако премиерът Зоран Заев продължава да твърди, че има македонски език.

Думите на Каракачанов могат да доведат до отрицателни нагласи и враждебност вместо приятелски отношения, се казва в изявление на Министерството на външните работи.
"Република Македония ще продължи активната си, конструктивна и добра съседска политика в бъдеще в духа на Договора с България и европейските ценности", каза министерството на външните работи в Скопие.

Каракачанов каза, че няма да приеме „хора с неясни представи и с изкривено мислене спрямо историята, за да се доберат до НАТО и ЕС, на гърба на България и историческите факти“.
Той каза, че ако съвместната историческа комисия не признае, че до 1944-а година Република Македония и Република България имат обща история, той ще настоява да се добави към двустранното споразумение за добросъседство, което да уточни това.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани