Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП присъстваха на конгреса на Християн-демократическия съюз в Хамбург

15:16, 09 дек 18 / Политика 25 1081 Шрифт:
Topnovini

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и д-р Андрей Ковачев взеха участие на конгреса на Християн-демократическия съюз в Хамбург. По време на него за лидер на партията и наследник на канцлера Меркел бе избрана Аннегрет Крамп-Каренбауер, съобщиха от ПП ГЕРБ

„Като министър-председател на провинцията Заарланд в недалечното минало по нейно време бяха върнати в своите страни най-много хора, които нямат право да остават на територията на Германия. Тя има сериозни заслуги за това и се надявам, че на федерално ниво, пък и в Европа ще продължи с тази линия. Преди изборите тя сподели, че трябва да има по-ясна и твърда политика по отношение на Русия и единна политика на Европа. Посланията й на конгреса бяха в посока икономиката, запазване на растежа в Европа и инвестиране в нови технологии. В този смисъл няма изглед за сътресения, а плавен преход между председателството на Меркел и Каренбауер“, сподели д-р Ковачев, който е и зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП.

Очакванията към Аннегрет Крамп-Каренбауер са да възстанови доверието на гласоподавателите, като се очаква посоката на политиката й да е за обединяване на страните от ЕС около общия интерес. „Трябва да се обединим в това, че около нас има глобални предизвикателства като промените в САЩ, ситуацията в Африка и Близкия Изток, мигрантите, Русия, положението в Украйна и Западните Балкани. Всички тези предизвикателства са огромни и само ако сме единни ще имаме спокойствие и сигурност. Европейските граждани очакват от ЕС да гарантира физическата, социалната сигурност и здравето им. Новият председател има и задачата да обедини и двете крила на партията“, каза още Андрей Ковачев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама