Париж се възстанови, Макрон подготвя обръщение към нацията

15:53, 09 дек 18 / Свят 25 1287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работници в Париж отново бяха ангажирани с разчистването на улиците след съботния протест. Поправяха счупени витрини на магазини и вдигаха изгорели автомобили, а правителството съобщи, че президентът на Франция Еманюел Макрон се готви да се обърне към нацията в началото на следващата седмица, предаде Ройтерс.

В събота протестиращи срещу правителството разрушиха града в четвъртия национален протест, хвърляйки снаряди, палейки коли и потрошиха магазини и ресторанти.
Макрон е изправен пред критики, че не е говорил публично повече от седмица, тъй като насилието се влоши, въпреки предприетите мерки от държавата.

Парижките паметници, включително Айфеловата кула и Лувъра, бяха отворени отново за посещение.

Правителството тази седмица отмени планираното увеличение на данъците върху бензина и дизела в опит да обезвреди ситуацията, но протестите се превърнаха в по-широк противник на Макрон.

Протестиращите с „жълти жилетки“ изискват по-ниски данъци, по-високи минимални заплати и по-добри пенсионни осигуровки, но имайки предвид дефицита на Франция и не искайки да опровергае правилата на ЕС, Макрон ще трябва да направи известни компромиси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама