Тереза Мей се среща с лидери на ЕС, след като отмени вота за Brexit

08:30, 11 дек 18 / Свят 25 1063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Тереза Мей ще се срещне с лидери на страни-членки на ЕС, за да поиска уверение във връзка със сделката за Brexit. Тереза Мей заминава за Брюксел след неочакваното си решение да отмени планирания за днес вот в парламента. В същото време британският парламент се събира извънредно, за да обсъди решението на Тереза Мей.

Британските депутати трябваше да гласуват споразумението за напускане, постигнато между Лондон и Брюксел. След 5-дневни дебати, обаче, стана ясно, че шансът сделката да срещне одобрението на парламента е минимален. Очаква се Тереза Мей да направи опит да предоговори спорната клауза за бъдещето на ирландската граница.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск коментира, че ще се срещне с Мей и ще направи всичко възможно напрежението да се уталожи, но подчерта, че Брюксел няма да предоговаря сделката. Междувременно Европейският съд постанови, че Великобритания може едностранно да се откаже от Brexit, но управляващите в Лондон остават категорични, че това няма да се случи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама