Превозвачите обсъждат пакета "Мобилност" в транспортното министерство

07:40, 11 дек 18 / Политика 25 488 Topnovini
1

Представители на българските международни превозвачи на среща с министъра на транспорта Росен Желязков. Повод за разговорите е „Пакета за мобилност“ на ЕС, известен като мерките на "Макрон".

Миналата седмица Съветът гласува преговорна позиция, която одобрява почти всички точки, предложени в пакета. Веднага след това превозвачите заявиха, че обмислят протести. Според тях мерките целят удар върху сектора и ще доведат до фалити на много от нашите фирми.

Според Камарата на превозвачите приетите текстове от пакета "Мобилност", които имат претенции да защитават работниците, всъщност нарушават човешките им права.

Задължението шофьорите да се прибират в страната, от която са тръгнали, е мярка, която ограничава свободното им движение.

Преди дни транспортния министър Желязков коментира, че е умерен оптимист в ЕП да се предвиди изключение от правилото за забрана за ползването на почивките на шофьорите в кабината на камиона. Той уточни, че ще разговаря с евродепутати, за да може при обсъждането в ЕП да се предвиди изключение, когато почивката се извършва на подходящи места като паркинги с необходимите условия. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани