Строителният бранш излиза на мирен протест

13:10, 11 дек 18 / Общество 25 500 Topnovini

На 12-ти декември строителите ще изкарат 1000 машини строителна техника по време на мирна демонстрация. Събрана е подписка, под която са се разписали 53 000 души. Това съобщи председателят на УС на Камарата на строителите в България Илиян Терзиев.

Камарата на строителите в България ще иска срещи с президента, премиера, председателя на парламента и депутати заради обвиненията през последните месеци за некачествено строителство и нагласени обществени поръчки.

Мирният протест с разполагането на техниката ще се проведе на „Цариградско шосе“ от 7:00 до 12:30 часа в посока Враня. Целта на маршрута е да не се пречи на нормалния трафик в централната градска част. Подписката ще бъде внесена в парламента в 9:30 часа, а след това ще има срещи в Министерски съвети при президента, уточниха от камарата.

Подписката цели спиране на използването на бранш за политически цели. „Искаме плановост и предвидимост за развитие на сектора в дългосрочен план. Ние не сме молили категорично освен за подкрепа на бранша. Хората, които в момента ни атакуват са БСП“, категоричен е Терзиев, цитиран от БГНЕС.

„Нашето желание е тези срещи, очи в очи с българската държава и общественост, да опровергаем всички внушения и недоказани твърдения. Ще изразим категоричното си несъгласие с такава пропаганда и използването на съдбата на над 250 000 строители и техните семейства за трупане на политически дивиденти", заяви още той.

Според бранша през следващия програмен период се очаква усвояване между 12-15 милиарда евро. "Няма фирма в Европа, която да не желае да участва в разпределението на тази баница. Но, по вярвайте ми, българските фирми пак ще строят в консорциуми и занапред. Да сте виждали немски строители, идват само като консултанти. Строителният ни бизнес ще бъде пречка за западните фирми. Това е основната атака“, убедени са от сдружението.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 189 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.