Бизнесменът Миню Стайков дойде в съда в инвалидна количка

12:25, 11 дек 18 25 2555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнесменът Миню Стайков дойде в съдебна зала с линейка и на инвалидна количка, а по думите на адвокатите му той се намира в болницата в затвора от 20 октомври. Така и не стана ясно обаче какви са точно здравословните му проблеми.

Съдебно-медицинска експертиза ще определя дали собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков може да остане в ареста. Той беше задържан при акция в началото на септември и заедно с родственика си Белун Хазърбасанов получи обвинения за пране на пари, данъчни измами и продажба на акцизни стоки без бандерол.

Медицинска експертиза беше назначена и на Хазърбасанов, който страда от диабет. Резултатите от двете експертизи ще станат ясни на 20-ти декември.
 
През септември Миню Стайков беше обвинен в ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Миналият месец Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама