Парад на модата превзема Плевен

19:10, 11 дек 18 / Любопитно 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Парадът на модата в Плевен ще пренесе зрителите "на червения килим" с 200 красиви нови тоалети за дамите тази неделя. Това заяви в пресклуба на БТА режисьорът на шоу-концерт-спектакъла Георги Ангелов.

Той уточни, че в 68-мото издание на модното шоу дизайнери от София, Варна, Благоевград и Плевен показват предимно официални колекции за бизнес, за коктейл и за други по-специални случаи. 

Ангелов добави, че сцената на театър "Иван Радоев" 25 момичета, които той е подготвил, ще покажат на сцената "с пластика и танц", в атмосфера на световни музикални хитове и многоцветна феерия от светлини, повече от 20 нови колекции българска мода. Ангажирани са и 20 деца за дрехи за тяхната възраст. Сред водещите имена са доц.д-р Мариела Гемишева - преподавател в НХА - София, която идва с копринена розова колекция, и родената в Плевен Светла Димитрова. Двете са носители на най-високото национално отличие в бранша - "Златна игла".

Тази година в дефилето излизат за първи път българи, които са се завърнали в България, след като са завършили "Мода" в университети във Вашингтон, Рим, Мюнхен, Рим, Цюрих, каза Ангелов. "Парадът е форум, който 29 години възпитава на красота и естетика в обличането. Той по традиция превръща Плевен за един ден в столица на националната мода", коментира режисьорът. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама