Медицинският одит влиза в МБАЛ-Сливен заради починалото бебе

10:00, 12 дек 18 25 1347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицинският одит влиза в МБАЛ-Сливен, след като вчера бебе почина по време на раждане. Близките искат да знаят истината за случилото се и споделиха, че подозират лекарска грешка.

Замесено е и името на свързаната с друг подобен инцидент от лятото лекарка в АГ отделението в града. Преди четири месеца в същата болница почина родилката Ренета Томова.

„Бременността на моята съпруга се следеше постоянно. Бяхме на прегледи през няколко дни. Всичко беше наред. На 8 декември беше терминът й, а влезе в болницата на 10-и. Даже не съм разбрал кога е започнало раждането. В 11.00 ч. дойдохме на свиждане и тогава ми съобщиха, че имаме бебе и ще ми дадат информация по-късно. След известно време обаче излезе акушерката, която е израждала жена ми и каза най-ужасната новина, а именно, че детето ми е починало”, разказа бащата Пламен Желязков. Според него става въпрос за лекарска грешка.

"По данните, които имаме, засега раждането е започнало през нощта. Родилката е била със спукан околоплоден мехур. Това продължава цялата нощ. На сутринта за съжаление се установява, че има децелерация на детските тонове”, обясни д-р Петров.

По думите на директора на болницата д-р Весислав Петров, д-р Пашева е видяла родилката в хода на раждането и се е наложило спешно бебето да бъде извадено заради данни, че сърцето му започва да бие по-бавно. Въпреки реанимацията в неонатологията, детето не е успяло да се върне към живота.

Днес ще бъде направена аутопсия, резултатите ще са готови след две седмици. Семейството ще си наеме адвокат.

Това е втори смъртен случай, свързан с д-р Пашева след кончината на родилката Ренета Томова. „Каза, че този втори случай й идва повече и вероятно ще си подаде молбата за напускане”, каза д-р Весислав Петров.

Роднините на починалото момиченце са категорични, че ще подадат жалба в прокуратурата в Сливен, за да се установят виновниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама