РИОСВ- Пловдив наложи глоби за 66 000 лева на фирми

13:00, 12 дек 18 25 1057 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пловдив е издала седем наказателни постановления през ноември, с които на фирми са наложени санкции и глоби в размер на 66 000 лева, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Най-голямата санкция е в размер на 50 000 лева, наложена на предприятие от Стамболийски, за неизпълнение на условия в комплексни разрешителни. Текуща месечна санкция е наложена и на фирма за наднормени замърсявания на въздуха, установено е, че предприятието изпуска отпадъчни газове /азотни оксиди/ от ванна пещ над нормата. Съставени са 4 акта на компании, които нарушават предписанията на екоинспекцията за опазване чистотата на въздуха. През изминалия месец екоинспекторите са извършили 154 проверки,като близо 40 % от тях са били извънредни. Издадени са 60 предписания за отстраняване на констатирани нарушения, съставени са 11 акта за административни нередности, от които пет са за неизпълнение на предписания.

През ноември събраните суми от санкции и глоби са на стойност 34 826 лева. Една трета от събраните средства - 12 291 лева, са преведени на общините, в които са позиционирани обектизамърсители на околната среда. Най-голямата сума е за община Садово - 4 207 лв., следвана от Пловдив - 3 088 лв. и Карлово - 1 919 лв. Тези средства трябва да бъдат за екологични проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама