Маринов: Не се налага промяна на мерките за сигурност след атаката в Страсбург

13:55, 12 дек 18 / Политика 25 1606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На този етап вътрешният министър Младен Маринов не вижда необходимост от промяна на мерките за сигурност в България, след вчерашния атентат в Страсбург.

"В смисъл като ниво на готовност за реакция в България, естествено разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете, наближават Коледните и Новогодишните празници, съответните директори на областни дирекции, директорът на Столична дирекция на вътрешните работи, директорите на главни дирекции ще предприемат действия за осигуряване на по-голямо полицейско присъствие, включително и от специализирани полицейски сили на местата, където се предполага събиране на много граждани, така че да гарантираме тяхната сигурност", каза Маринов.

От своя страна вицепремиерът Красимир Каракачанов осъди снощният атентат в Страсбург и обяви, че България трябва да предприеме превантивни законодателни мерки навреме.

"Не случайно го казвам, тъй като в парламента ще се гледа закона за вероизповеданията, неща, които бяха взети като мерки в Европа, ние ги предлагаме като законодателни инициативи сега, а не, когато стане късно", заяви Каракачанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама