Кои са най-търсените спортни прояви в Google от българите през 2018 г.?

17:50, 12 дек 18 / Спорт 25 1232 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световното първенство по футбол и мачът на Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри са двете спортни събития, които са развълнували най-много българите през 2018 г. Това сочат данните на най-популярната интернет търсачка - Google.

В частта ѝ за България Мондиал 2018 заема най-предно място при характерните търсения. Шампионатът по футбол се проведе в Русия през лятото, а победител за втори път в историята стана тимът на Франция. Вълненията около мачовете са накарали българите да се разровят за информация за събитието. В световен мащаб тенденцията е същата - първенството е на първо място.

Мачът на Кубрат Пулев и Хюи Фюри също е вълнувал родните потребители на интернет до толкова, че да се опитат да се информират за него чрез търсачката. След боксовата среща в "Арена Армеец" българинът за трети път се превърна в основен претендент за титлата в тежка категория.

На трето място в класацията на търсачката е Откритото първенство по тенис на Австралия. В първия за 2018 г. турнир от Големия шлем участва Григор Димитров, който достигна до четвъртфинал.

Финалът за Купата на България по футбол между "Левски" и "Славия" също е предизвикал интерес, а вероятно победата на "белите" го праща на четвърто място в класацията за търсени спортни събития.

Ето и пълният списък на най-търсените спортни събития в Google от България:

Световно първенство по футбол
Кубрат Пулев - Хюи Фюри
Открито първенство на Австралия
"Левски" - "Славия"
Олимпийски игри
Джошуа - Поветкин
"Лудогорец" - "Милан"
Световно първенство по волейбол
България - Норвегия
"Уимбълдън"

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама