Недекларирани близо 50 000 лева откриха в дамска чанта на пътничка

17:10, 12 дек 18 25 1863 Шрифт:
Topnovini

Недекларирани 23 500 евро в дамска чанта на българска гражданка откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово, при проверка на напускащ страната лек автомобил. Колата e пристигнала на митническия пункт на 7 декември, в нощните часове.

Жената, която пътувала в лекия автомобил заедно с други чуждестранни лица, не декларирала нищо пред митническите служители. При последвалата проверка, митническите инспектори открили в дамската й чанта недекларирани 23 500 евро, в банкноти с различни купюри - от 10 до 500 евро. Недекларираната валута с левова равностойност 45 962 лв. е иззета. Срещу българската гражданка с инициали М.Х. и адресна регистрация в област Сливен е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

Само в рамките на десет дни митническите служител на МП Лесово са иззели недекларирана валута с левова равностойност за близо 350 000 лв., като 155 000 недекларирани евро бяха открити наскоро у трима пътници, пътуващи също с лек автомобил.

Контрабандно пренасяна валута в евро, щатски долари, швейцарски франка, турски лири и др. с левова равностойност над 1, 972 млн. лв. е иззета от Митница Бургас за периода от началото на януари от края на месец ноември тази година. Валутата подлежи на отнемане в полза на държавата, след приключване на образуваните административнонаказателни и наказателни производства по случаите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама