Изграждат временен мост над река Искър край Червен бряг

17:45, 12 дек 18 25 1197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Червен бряг се получи разрешение за изграждане веднага на временен мост на река Искър при Чомаковци, с товароносимост 40 тона и с дължина 108 метра. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Плевен инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.

Той уточни, че съгласие вече е дадено от Министерството на отбраната и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Кметът поясни, че съоръжението се съхранява в Панагюрище и той е получил уверение, че то може да бъде монтирано за около две седмици. След като се оформят и подходите към него, ще бъде пуснато движението, което ще облекчи значително селищата, затруднени поради авариралия мост при село Горник, коментира инж. Вълов. 

На въпрос той отговори, че е нормално хората да протестират заради създадената ситуация, защото на ден при Горник се нуждаят от преминаване около 100-200 превозни средства. По думите му обявеното частично бедствено положение остава. Затруднени са децата за училище, работещите, бизнесът, здравеопазването, припомни инж. Вълов.

Той се надява временният мост да бъде монтиран скоро и да облекчи положението и напрежението. Съоръжението ще остане, докато бъде завършен новостроящият се мост при Чомаковци, който по новия строителен график трябва да бъде пуснат в експлоатация през май догодина. 

Започнало е и укрепването на авариралия мост при Горник. Ремонтът тече с пълна сила и трябва да бъде завършен за 60 дни, според договора, каза инж. Вълов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама