Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

09:45, 13 дек 18 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнесменът Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, заяви, че изтеклите в медиите разговори, на които той присъства, отразяват случилото се през април.

„Не мога да кажа дали СРС-тата са автентични, но те отговарят на това, което посредникът ми е предал за техните разговори – за сумите и начина на плащане”, каза той в сутрешния блок на  Би Ти Ви.

Ваклин е потърсил посредника Петко Дюлгеров, за да се срещне с Иванчева.

На срещата в общината Ваклин е носил белязани 70 000 евро. „Трябваше да бъдат предадени на посредника непосредствено след срещата и той да ги предаде на кметицата. Петко Дюлгеров трябваше да дойде с мен с общината, той се отказа в таксито, докато пътувахме натам”, каза бизнесменът.

Той отрече да е „воден за ръчичка” от служител на КОНПИ в Специализираната прокуратура или някой да му е помагал, за да напише жалбата си, както твърди адвокат Ирен Савова, която защитава заместничката на Иванчева – Биляна Петрова.

Строителният предприемач призна, че е отишъл в ДАНС, за да се оплаче, но междувременно е потърсил Дюлгеров. „Надявах се, че всички тези забавяния са плод на лоша организация и недобра работа в общината”, изтъкна Александър Ваклин.

„Открих Петко Дюлгеров случайно. Препоръчаха ми го като човек, който познава района, тъй като е бил кмет на „Младост”. По никакъв начин не съм се опитвал да заобиколя закона, исках да направя официална среща с кмета, за да разбера защо нещата по тази преписка се бавят вече десети месеци”, категоричен беше бизнесменът.

„Аз го търсих с цел да осъществя контакт, тъй като от ноември се опитвах да си уговоря среща с Иванчева, за да разбера каква е причината една година моята преписка да бъде захвърлена някъде дълбоко в небитието”, отбеляза строителният предприемач.

Той изтъкна, че е имал 4 уговорени срещи с Иванчева, на които тя не е отишла. С Иванчева са се видели веднъж след уговорка с Петко Дюлгеров.

„Половин час преди нея аз бях повикан да ми се обясни, че кметицата е изнервена и трябва да се действа бързо. Беше ми казано, че в 18 ч. трябва да съм там както и че тя няма да говори директно за пари, в разговора тя ще потвърди, че сме се разбрали и няма проблеми. Директно пари не са поискани. Това беше изрична уговорка на срещата ми с посредника половин час преди визитата в общината”, разказа Александър Ваклин.

„Той разясни темите, по които аз ще трябва да говоря, и схемата, по която трябва да се предадат парите. Трябваше заедно с него да отидем в общината и на излизане след срещата аз да му ги предам, а той – на тях”, допълни бизнесменът.

По думите му в разговора преди срещата в общината Дюлгеров му обяснил, че като ключова дума ще се спомене, че са се разбрали и няма да има проблем, но задължително Иванчева ще поиска да се направи дарение за детска площадка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама