Цветанов разговаря с ръководителя на Европол Катрин де Бол

12:30, 13 дек 18 / Политика 25 1188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов проведе работна среща с изпълнителния директор на Европол Катрин де Бол. Срещата се състоя в рамките на посещението на Цветан Цветанов във Виена за участие в 109-ата среща на Управителния съвет на Европол в качеството на представител на Съвместната група за парламентарен контрол.

Двамата дадоха висока оценка на добавената стойност, която сътрудничеството между Агенцията и Съвместната група за парламентарен контрол на дейността й осигурява на европейската сигурност. Цветан Цветанов отбеляза, че в допълнение към надзорната си функция, Групата трябва да възприеме като свой ангажимент и подкрепата за доброто функциониране на Европол.

По време на разговора бяха обсъдени и заплахите пред сигурността, попадащи в мандата на Агенцията. Де Бол и Цветан Цветанов се обединиха около становището, че едно от най-динамично променящите се и нарастващи предизвикателства е киберсигурността. Засилването на сътрудничеството със страните от Западните Балкани също бе сред акцентите в разговора, като бяха засегнати практическите му измерения.

Цветан Цветанов и Катрин Де Бол обсъдиха и терористичния акт в Страсбург от 11 декември, като по този повод подчертаха важността от споделяне на информация между държавите членки и пълноценното използване на ресурса на Европол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама