Каракачанов: Не можем да оставим армията гладна

10:41, 15 дек 18 / Политика 25 527 Topnovini
1

Вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира пред NOVA ситуацията в Българската армия. Той категорино заяви, че в армията няма корупция, въпреки ситуацията относно съмненията за 30 милиона и разследваната случка.

„От три години и половина армията няма доставчик на храна заради проточена процедура. Внушения са, че едни 31 милиона  лева са си отишли без конкурс. Целият скандал тръгна от фирмата, която си е въобразила, че трябва да спечели. Процедурата е от август 2015-а година. От 2016-а година започват обжалвания. Министерството на отбраната няма никаква вина, но процедурата се стопира. През това време армията не може да стои гладна. Затова се процедира по следния начин: на военните се дава левовата равностойност на един храноден. Поделенията организират храненето, те си имат кухни. И военните си плащат на ръка с парите, получени от министерството. Корупция няма. Няма как на 30 000 човека да се дадат три лева, вместо пет”. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в интервю за NOVA обвиненията за корупция в армията заради липсата на доставчик на храна за военните.

Каракачанов коментира и билбордовете, които показват еднополовата любов. „90% от българското общество не подкрепя подобни прояви“, заяви министърът. Той приема билбордовете като вид реклама на еднополовата любов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани