Здравната реформа на Обама е противоконституционна

11:41, 15 дек 18 / Свят 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американски федерален съдия в заяви в петък, че законът за здравната реформа на предишният президент на САЩ Барак Обама е противоконституционен, решение, което вероятно ще бъде обжалвано пред Върховния съд.

Окръжният съдия във Форт Уърт се съгласи с коалиция от 20 държави, че миналата година промяната в данъчното законодателство елиминира наказанието за липса на здравно осигуряване, което прави цялата здравна реформа невалидна.

Съдебното решение бе постановено вчера – ден преди изтичането на крайния срок за сключване на здравна застраховка за 2019-а година.

Президентът Доналд Тръмп обеща да отмени ключовия за управлението на предшественика му закон за здравните грижи от 2010-а година, чиято цел беше да направи здравните грижи по-достъпни за мнозина американци, които до този момент не можеха да си позволят здравна осигуровка. Но въпреки мнозинството на републиканците и в Камарата на представителите, и в Сената, „Обамакеър“ все още е в сила.

Въпреки това през 2017-а година Конгресът отмени изискването – така нареченото индивидуално задължение – хората да имат здравна застраховка или подлежат на санкция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама