Съдят Брад Пит заради благотворителната му акция

11:20, 17 дек 18 / Любопитно 25 427 Topnovini

Актьорът Брад Пит, който след щетите от урагана "Катрина" през 2005-а обеща да построи къщи за пострадалите, сега ще се наложи да се защитава от жертвите на стихията в съда. Благотворителната акция, която той организира тогава, за съжаление не се развива през годините по неговия план. Просто къщите, които организацията му построи за пострадалите, започват да гният и да се рушат.

Хората са недоволни, че къщите, които благотворителната организация на Пит - "Make It Right", построи за останалите без покрив жители на Луизиана, са започнали да се рушат.

Пит дълго време се въздържаше от коментари по темата, но скоро обяви, че не разбира претенциите на хората, защото той е изпълнил своето обещание да им построи домове. А това как са построени, вече не било негова работа.

Изданието The Blast съобщава, че адвокатите на Пит са предоставили всички необходими документи, за да може искът против благотворителната организация на актьора да не бъде разглеждан. Организацията се явява строител в района, който бе създаден за пострадалите от урагана "Катрин" през 2005 година.

Искът срещу Make It Right бе внесен от десетки жители. Само 10 години след построяването им, къщите имат проблеми с електричеството, газовата инсталация, водопровода и канализацията. Също така хората се жалват, че в къщите им се развиват плесени, избил е мухъл и те страдат от това. Според експерти това е така, защото климатът в района е особен, а това не е било съобразено, когато се е извършвало строителството.

Къщите са построени според изискванията на нови екотехнологии и за направата им са използвани само екологични материали. По време на строежа Брад Пит е настоявал да се работи така, че да се минимизират вредите, които строителството може да нанесе на природата. Той обаче не е предполагал, че къщите, изградени от биоразлагащи се материали, ще започнат да гният.

Източници, близки до актьора, съобщават, че Брад Пит вече нееднократно се е опитвал за поправи щетите в къщите и е похарчил за това още няколко милиона долара, но искът не е оттеглен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани