Жители на Сандански протестират в защита на лекар от местната болница

10:00, 17 дек 18 25 1281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хирургът д-р Георги Алексив, избран за лекар на годината от Българския лекарски съюз в Благоевградска област, беше отстранен от работа заради грубо и вулгарно, според ръководството, отношение към пациентите. Хората в града обаче не са съгласни и организират протест в негова защита. Според ръководството на болницата той се държи вулгарно, но според пациентите и самият доктор, той е истински професионалист.

Над 100 жители на общините Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна протестират в двора на болница "Югозападна".

Според директора на болницата в Сандански д-р Илия Тонев колегата му няма необходимите административни и управленски качества, отнасял се грубо с колеги и пациенти, но основната причина е преструктуриране на болницата.

Хората посрещнаха това с освирквания и заявиха, че благодарение на доктор Алексиев е спасен животът на хиляди хора. Те са категорични, че няма да допуснат такъв специалист да напусне региона.

Целият екип на хирургично отделение се е обявил в негова подкрепа.

Пред Нова телевизия директорът на МБАЛ „Югозападна болница” д-р Илия Тонев заяви, че не вижда нищо притеснително, че пациенти на д-р Алексиев го защитават.

„Всеки лекар има и доволни и недоволни пациенти и оценяващи го по различен начин. Информацията, която е събирана през годините в болницата е, че отношението на д-р Алексиев към персонала и към пациенти е отвратително”, каза д-р Тонев.

Директорът на болницата отказа да коментира защо д-р Алексиев е избран за лекар на годината от БЛС. „Аз не желая да коментирам решенията на една организация, която събира цялата лекарска гилдия, но мога да отбележа само факта, че един от неговите подчинени участва в Управителния съвет на Районната колегия на БЛС и най-вероятно той е предложил д-р Алексиев за лекар на годината”, смята още Тонев.

По думите му обаче няма подадени жалби от пациенти срещу д-р Алексиев, но има сигнали за грубо и арогантно поведение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама