Бившият футболист на "Левски" Нуно Пинто се бори с левкемията

14:50, 17 дек 18 / Спорт 25 1972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият футболист на "Левски" Нуно Пинто обяви, че ще прекара следващите месеци в борба за живота си. Защитникът, който носи синята фланелка от 2011 до 2014 г., е диагностициран с левкемия.

Пинто обяви това на емоционална пресконференция, на която присъстваха президентът и лекарят на настоящия му клуб "Витория" Сетубал и всичките му съотборници.

"Свикахме тази пресконференция, защото за нас над футбола стои единствено личността. Днес тази личност е Нуно Пинто. След рутинен преглед бе открито, че той има левкемия. Както може да разберете, тази новина е шокираща за нас. Но ние играем футбол и знаем, че след загубите идват и победите. Това казах на Нуно. Той заслужава тази подкрепа, заслужава да продължи да печели. Убедени сме, че той ще излезе като победител от тази битка", заяви президентът на клуба.

Трогателните думи просълзиха Пинто. Съотборниците му също се изказаха в негова подкрепа.

При престоя си в "Левски" 32-годишният футболист изигра 61 мача, като не успя да отбележи гол.

В битката с левкемията той има добър пример в лицето на бившия капитан на българския национален отбор по футбол - Стилиян Петров. Бившият играч на "Селтик" и "Астън Вила" бе диагностициран със същата болест през 2012 г. След 3-годишно лечение той успя да се пребори и да продължи с живота си.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама