Гръцки и румънски полицаи започват съвместни патрули в Банско

18:30, 17 дек 18 25 1371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Банско пристигнаха командированите гръцки и румънски полицаи, които заедно с българските си колеги ще работят в смесени екипи през зимния туристически сезон.

Старши директорът на ОДМВР-Благоевград ст. комисар Николай Хаджиев и кметът на Банско Георги Икономов посрещнаха командированите гръцки и румънски полицаи. Гръцките полицейски служители бяха придружени от Христос Кириазакис – полицейски аташе в България, а румънските полицаи - от главен комисар Флорин Йонуц Марин от дирекция „Охранителна полиция“.

За поредна година утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско. Присъствието на гръцките и румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави. Нашата цел е гостите да се чувстват защитени и спокойни на територията на курорта, заяви директорът на ОДМВР-Благоевград ст.комисар Николай Хаджиев.

Той допълни, че от ОДМВР-Благоевград ще бъдат командироват 37 полицейски служители, които ще подпомагат опазването на обществения ред в зимния курорт до края на сезона. Ще са бъдат изградени три временни КПП с постоянно полицейско присъствие. Допълнителни сили ще има в града, на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника, а във връзка с провеждането на Световната купа по ски ще има бъде осигурено присъствието и на служители на ЗЖУ-София.

Старши комисар Николай Хаджиев призова гражданите и гостите на Банско своевременно да уведомяват органите на реда за всяко нарушение на обществения ред за да се предприемат необходимите мерки и да се реагира своевременно.

Съвместните патрули работят в съответствие с постигнатите договорености между Министерство на вътрешните работи на Република България, Министерството на обществения ред на Република Гърция и Генералния инспекторат на Румънската полиция и съгласно утвърдената вече практика за сформиране на наряди с полицейски служители от държавите – членки на Европейския съюз, за изпълнение на дейностите за гарантиране на сигурността на чуждите туристи и гости в обслужваната от РУ-Банско територия, за времето от 17 декември 2018г. до 15 март 2019 г, са командировани полицейски служители от двете съседни държави, които съвместно с българските си колеги ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред през зимния туристически сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама