Антония Йорданова: Хората загубиха реалната представа за това кои са и кого виждат в огледалото

19:00, 28 дек 18 / Любопитно 25 1511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Антония Йорданова е вдъхновение. В най-чистия смисъл на думата. И колкото и клиширано да звучи този епитет не можем да я наречем по друг начин, а тя му придава пълнота.

Тя е дама, за която модата и стилът са много повече от това да си купиш популярен бранд и да афишираш материален статут чрез него.

Повече от 15 години, откакто професионално се занимава с мода тя прави истински чудеса с вида на всяка популярна и непопулярна личност, с която се заеме.

Доверяват й се хора, които искат да излязат от стереотипа, да покажат най-доброто от себе си и да имат собствен почерк, какъвто тя несъмнено има и доказва с всеки проект, зад който стои.

Решихме да си поговорим с нея, защото днес всяко момиче с телефон е ‘’инфлуенсър’’, модата се свежда до щампован бранд, с който парадираш на светски събития със съмнителна стойност и публика, а нашите виждания и нейните като един от най-големите професионалисти в този бранш са малко по-различни.

Туне, това няма да е интервю-клише, кой е въпросът, който ако ти зададем ще си тръгнеш и няма да се видим повече?

(Смее се) Тенденции – какви са тенденциите този сезон и как започна да се занимаваш с мода?

Тези два въпроса са ад!

Добре, започваме със ‘’сериозните въпроси’’ тогава!

Дефинирай ни разликата между мода и стил, къде е тънката граница?

Всъщност тя не е никак тънка, а е кардинална – едното можеш да си го купиш, другото или го градиш и развиваш или просто много бързо става ясно, че не го можеш. Добрият стил не се купува и не е съизмерим с размера на табелата на дрехата, както повечето хора по тези ширини смятат. Стилът е нещо, което се трупа като много старателно граден зид, в който всяка тухличка е поставена с мисъл, с идея и последователност. И това не се случва една сутрин – това е процес, който тече от най-ранна детска възраст – бих казала, че се предава като добрите гени. Средата, културните и естетически натрупвания и всичко, което попиваш ден след ден, както и начина, по който го преработваш, са евентуалните катализатори на вероятността да развиеш добър стил.

Добрият стилист може ли да ти ‘’продаде’’ стил?

Добрият стилист може да те преобрази. Но той е там до теб, за да ти покаже първо най-доброто ти аз, да ти посочи най-доброто в теб или най-малкото, но много важно нещо – да ти даде друга гледна точка към теб. От друга страна никой не може да ти продаде нещо, за което не си готов и не си пожелал. Вероятно ще отнеме години, а може би било обречена кауза да пожелаеш подобно нещо в зрелите години от живота си. Ще трябва огромна всеотдайност и доверие, каквито хората генерално притежават все по-рядко. Много рядко има хора, които са отворени към готовите идеи и в този смисъл съвсем отговорно споделям, че да си стилист често си е психотерапевт под прикритие.

Вижте цялото интервю с Антония Йорданова в HiNews

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама