Болницата в Перник ще търси помощ от финансовия министър

13:10, 18 дек 18 25 1317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От НАП-София ни заплашиха, че търгът ще се случи и тази сграда ще бъде продадена, ако не намерим парите, за да ги внесем на 5 еднакви вноски. Казаха ни, че единственият начин да направим това е да вземем парите от банка и да ги дадем на тях. Това заяви пред БНР управителят на специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник д-р Венцислав Чунов.

В края на ноември стана ясно, че заради дълг от 430 хил. лв. Националната агенция за приходите ще обяви търг за продажбата на болницата. Първоначално обявената цена беше близо 5 млн. лв. След реакция на депутати и намеса на здравния министър търгът беше отложен. Впоследствие стана ясно, че все пак ще бъде направен опит болницата да бъде спасена, като започне да плаща по 15 хил. лв. месечно на НАП, за да се запази.

Д-р Чунов посочи, че е имал среща, заедно с представител на общината, с директора на НАП-София.

„Не срещнахме никакво разбиране. Срещата премина в насока, че те ни се накараха, че сме изнесли случая в средствата за масова информация“.

,,Те ни сервираха 10 дни преди търга, че ще има търг. Опитах се да попитам – защо от хилядите болници, които имат търг, са избрали точно нашата болница и сграда. Нищо не отговориха. Срещата премина в един монолог от директора на НАП-София, който ни се скара. Казаха, че единственият начин да спасим сградата е да платим 20% от целия дълг и другите да ги платим на 5 еднакви вноски“, обясни д-р Чунов.

По думите му обаче ако тези пари се вземат от болницата, след това тя няма как да съществува като болница. Всички пари, които изкарваме по линия на НЗОК, отиват в НАП от 3 месеца, категоричен е той и добави, че отсрочката е до 20 януари. 

Управителят на болницата заяви, че ще търсят среща с финансовия министър, който да реши проблема за разсрочване на дълговете в нормален порядък. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама