Даниел Вълчев: СУ е против неяснотата около преструктурирането на болница "Лозенец"

10:10, 19 дек 18 / Политика 25 989 Шрифт:
Topnovini

Софийският университет не е против преструктурирането на която и да е болница, ние сме против неяснотата. Това коментира проф. Даниел Вълчев, бивш министър на образованието, по повод идеята на кабинета за преструктурирането на правителствената болница "Лозенец" в детска.

"В крайна сметка правителството е в своето право да вземе решение, което иска по отношение на една държавна болница, но трябва да си дава сметка и за последиците. Надявам се, че сега нещата ще се успокоят, има нагласа те да бъдат решени положително до Коледа. Няма злонамереност от наша страна", заяви Вълчев.

По думите му Медицинският факултет не бива да бъде разрушаван с лека ръка, тъй като и самите педиатри са против идеята за създаването на педиатрична болница.

Машинното гласуване лесно може да се организира. То няма да увеличи избирателната активнот, но ще спомогне за изчистването на избирателните списъци и на второ място ще премахне риска от броенето. Не за друго, но съм чувал, че когато станеш член на избирателна комисия, започваш да не можеш да броиш правилно, коментира още Даниел Вълчев. По думите му номерата в бюлетините почти сигурно ще отпаднат.

"Постоянно се правят промени в Изборния кодекс преди избори. Това според мен е неправилно. Но е важно да се запомни следното нещо - не е възможно да се реши политически проблем с юридически средства", посочи Вълчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама