Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване

10:40, 19 дек 18 25 1940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интерпол публикува снимките на Ветко и Маринела Арабаджиеви за издирване.

Хотелиерите са издирвани от септември. За тях има и издадена и европейска заповед за арест.

Съпрузите са обвинени за участие в престъпна група и за укрити данъци. В ареста е едно от децата им - Вълчо, който има обвинение за пране на пари.

Специализираният наказателен съд запорира имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения, както и за разноските по делото.

Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори. Точната сума на запорираните средства ще бъде уточнена след представянето на официални данни от всички банкови институции.

Със съдебни заповеди са запорирани дялове на Маринела Арабаджиева в пет търговски дружества за общо 165 000 лева, както и дялове на Ветко Арабаджиев в две търговски дружества за 114 000 лева. Запор е наложен и над четири имота, собственост на Маринела Арабаджиева, намиращи се в Пловдив, София и село Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.

По повод задържането на съпрузите главният прокурор Сотир Цацаров заяви, през септември, че „прокуратурата действа по реда на НПК“. Той увери, че са предприети всички необходими действия по реда за международната правна помощ за установяване на местонахождението на Арабаджиеви.

На 3-ти септември заместникът на Цацаров Иван Гешев пък обяви „Ветко и Маринела Арабаджиеви не са на почивка, а се укриват. Към момента на провеждането на действията по разследването са се намирали във Франция, сега не мога да кажа къде са. Предприети са всякакви възможни действия за издирването им. Обявени са за издирване както от Интерпол, така и с европейска заповед за арест. Така че не са на почивка, а се укриват”, заяви Гешев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама