КЕВР обсъжда исканото от "Булгаргаз" поскъпване на природния газ

07:50, 20 дек 18 / Политика 25 1548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обсъди поисканото от „Булгаргаз” увеличение на цената на природния газ с 3,5%. Предложението е по-ниско от първоначално предвидените близо 5 на сто.

„Булгаргаз” внесе предложение до енергийния регулатор преди 10 дни, като за причина бе изтъкнато поевтиняването на петрола.

Ако бъде одобрено, увеличението ще бъде в сила още за първото тримесечие на 2019 г. При подобно изменение поскъпването няма да се отрази в сметките на бита за топла вода и парно.

Отражение ще има обаче при потребителите, които се отопляват на газ и за промишлеността. Очаква се стойността на техните фактури да се увеличи с под 2%

В същото време енергийната комисия в парламента ще изслуша извънредно представители на КЕВР по искане на депутатите на левицата. Повод стана готвеното поскъпване на електроенергията за бизнеса. На заседанието ще присъстват още представители на работодателските организации, които ще бъдат засегнати от готвения скок.

Очаква се депутатите да поставят и въпроси, свързани с повишението на цените и на водата по повод задаващато се поскъпване за 27 населени места в страната, като средно цените ще се увеличат с между 0,10 и 0,20 лева за кубик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама