Тръмп обясни защо изтегля войските на САЩ от Сирия

08:50, 20 дек 18 / Свят 25 1899 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белият дом разпространи видеообръщение, в което президентът на САЩ Доналд Тръмп обяснява неочакваното си решение да изтегли войските на САЩ от Сирия.

"Бием се в Сирия от много дълго време и спечелихме срещу "Ислямска държава", смята държавният глава. В посланието си той разказва колко тежко е да се пишат писма и да се изказват съболезнования на близки на загиналите.

"Ние спечелихме. Време e за връщане у дома. Те се приготвят. Ще ги видите скоро. Те са истински американски герои. Те са световни герои, защото се биха за нас и победиха "Ислямска държава", нанесла толкова много щети в цял свят. Ние сме горди, че направихме всичко това и ще ви кажа - те гледат към нас и няма по-щастливи и по-горди от семействата им, заради това, че са направили толкова добро на много хора", обясни Тръмп.

В сряда стана ясно, че САЩ изтеглят всички около 2 000 свои военни от територията на Сирия, но подробности за момента не са известни. Решението е изненадващо и в разрез с мнението на политически и военни съветници, които до последно са се опитвали да разубедят Тръмп да не го взема. Инициативата беше остро критикувана от американски сенатори - и демократи, и републиканци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама