Социални работници повишават компетентността си по въпросите на порнографията в Априлци

10:30, 20 дек 18 25 2683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обща снимка на участвалите в семинара в Априлци
Обща снимка на участвалите в семинара в Априлци

Четвърта работна среща по проект "Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа" (PODIGIKOM), финансиран по програма Еразъм +, Стратегически партньорства за младежта, се е състояла неотдавна в "красивия балкански град Априлци, райски кът в сърцето на Балкана", както отбелязват в съобщението си до медиите организаторите.

Партньорски организации от България, Германия, Австрия, Белгия, Румъния и Гърция са се събрали в градчето, за да обсъдят заедно развитието на работните задачи по проекта. Фокусът на срещата, наред със задачите за разпространение и обсъждане на резултатите, е бил върху завършването на образователната игра "Без табу", предназначена за възрастовата група "под и над 14 години". 


От съобщението до медиите става ясно, че преди срещата на партньорите, играта "Без табу" е била изпробвана с целевата група - социални работници и младежи от всички партньорски организации.

"В хода на играта темата за сексуалността и порнографията е неотклонно водеща червена нишка. За повечето хора тази тема има (интимно) значение. Затова е важно да се обръща внимание на своите лични граници, точно както и да се зачитат тези на другите. Възприятията могат да бъдат много различни в областта на сексуалността. Важна цел на тази игра е, че всеки може да вземе участие в обмена на мисли по темата за сексуалността и порнографията и в най-добрия случай да бъде забавно, а понякога и да стане сериозно", отбелязват организаторите.

"За да може това да се получи, би трябвало да се погрижим с такт всички да се чувстват добре", отбелязва Пенка Спасова, координатор по проекта.


Всеки от партньорите е споделил резултатите от тестването на играта и Философския наръчник за деца и юноши. Обсъдени са възникналите трудности и направените предложения за подобряване и адаптиране на текстовете от самите участници. 

До завършването на проекта организаторите обявяват, че предстои: 

 
(a) Последна фаза на адаптиране и преводи на съдържанията за платформата на проекта
(б) Завършване на страницата на проекта и на промоционалните материали за проекта 
(в) Радиокампания като част от Деня за по-безопасен интернет (SID) на 05.02.2019 г.
(г) Планиране и организиране на мултиплициращи събития във всяка партньорска държава. За България среща на мултипликаторите ще бъде организирана през месец март 2019 г. в Зала "Орион", Плевен.
д) Планиране и организиране на крайния симпозиум в Грац, Австрия, на 07.05.2019г.


Като част от мултиплициращите събития и крайната фаза на проекта, сдружение "Учебна работилница Европа" ще дари 100 учебни игри "Без табу" на училища, социални и младежки организации.

Информация за проекта може да бъде намерена на страницата на сдружението: http://lernwerkstatt-bg.eu/podigikom.php и на страницата на проекта: www.psssst.eu

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама