Раздават баскетболни топки на семеен спортен празник в Бургас

12:50, 20 дек 18 / Спорт 25 1659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 декември, петък, ще се проведе спортният празник "Бургас играе баскетбол". Мястото е зала "Бойчо Брънзов" в комплекс "Зорница", а началото ще бъде дадено в 11.00 часа. 

Целта на "Бургас играе баскетбол" е да се популяризира този спорт сред подрастващите. Подобни събития ще има и занапред, като по-далечната цел е повишаване на интереса към училищния спорт и приобщаване на всички клубове в обща платформа.

Участници в спортния празник на 21 декември могат да бъдат всички на възраст над 6 г. - деца, ученици, родители. За начало ще се проведат кратки занятия за запознаване с елементите на баскетболната игра (стрелба, борба, защита, подаване, дриблиране). Следва поредица от мачове между сборни отбори с продължителност от по 10 минути. За финал  - срещa от 20 минути на сборни отбори между различни гимназии.

В организацията на събитието ще помагат много бургаски баскетболни треньори. Водещ ще е популярният глас от радиоефира Генчо Генчев/Инспектор N-JOY.

Приготвени са награди. 100 топки ще открият новите си притежатели на спортния празник "Бургас играе баскетбол". Като поощрение, на най-активните ще бъдат подарени тениски и календари.

Организатор на хепънинга за малки и големи е Община Бургас,  като координацията е на Гергана Брънзова, практикувала професионално този спорт в женската NBA.

* Желаещите да се включат трябва да потвърдят участие до 20 декември, с което и запазват право да получат баскетболна топка. Това може да направите на следния адрес:

http://bit.ly/burgas-basketball-2018

* Има и формуляр за записване на доброволци, които да участват в организацията на това и на следващи събития:

http://bit.ly/burgas-basketball-2018-d

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама