Три навика, с които жените вредят на здравето си

18:00, 27 дек 18 25 2288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много често жените правят компромиси със здравето си в името на красотата. Някои навици от ежедневието могат да нанесат дори вреди в дългосрочен план. Ето 3 навика, с които жените вредят на здравето си:

Носенето на обувки с високи токчета

Много жени носят в ежедневието си обувки с високи токчета. Те могат да доведат до редица неблагоприятни състояния - артрит, деформирани пръсти, болка в гърба или неочаквани наранявания.

Високите токчета изкривяват позата и напрягат сухожилията. За да се намали риска за здравето, височината трябва да е максимум 4-5 сантиметра.

Тежката дамска чанта

Мнозинството жени залагат на големи и претъпкани дамски чанти. Това обаче има лоши последици за раменете. В дългосрочен план здравето в подобни ситуации също е застрашено. Впоследствие могат да се появят сериозни проблеми с гърба и болка във врата.

Спане с грим

Непочистването на грима преди заспиване, заедно с мръсотията и мазнината, която и без това се отделя от кожата, е прекия път към замърсена кожа и черни точки. Спането със спирала или друг грим също вреди на здравето. То води до раздразнение на очите и дори инфекции.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама