Засякоха опити за въвеждане на неверни данни при преобразуването на винетки

15:10, 20 дек 18 25 1273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засечени са първите опити за въвеждане на неверни данни при преобразуване на хартиени винетки в електронни, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Голяма част от случаите са опити за конвертиране към е-винетка със срок на валидност 31-ви декември 2019 г., а такава възможност не съществува. Системата не допуска грешки и засича подобни неточности, тъй като подадената информация се верифицира.

В същото време въведените верни данни са обработени и съответните хартиени винетки са конвертирани. В момента се разработва бутон, чрез който на уеб сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg шофьорите ще могат да проверят дали хартиените стикери на автомобилите им са преобразувани в електронни винетки.
 
Вече са подадени над 16 000 заявления за конвертиране, а за първите четири дни от началото на продажбата са купени 786 електронни винетки за над 78 000 лева.

Пътната агенция напомня, че преобразуването на хартиени в електронни винетки не е задължително, а препоръчително. Водачите, които не го направят, няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама