Ахмед Доган поиска нов кабинет, но без предсрочни избори

19:29, 20 дек 18 / Политика 25 2127 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ДПС Ахмед Доган призова петте партии в 44 Народно събрание да се обединят за създаване на нов "програмен парламентарен кабинет за ускорено развитие на България".

"Програмният парламентарен кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това - доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно-политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората. Да им покажем, че има светлина в тунела!", се казва в предпразничното слово на Ахмед Доган, което беше разпространено от пресцентъра на ДПС. Схемата, за която се застъпва той, напомня на формата, в който се състави правителството на Любен Беров (1992-1994).

В същото време Доган подчертава, че "обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори" и че и ДПС трябва "да направи необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия".

„От аналитична гледна точка, като че ли е очевидно, че ЕС търси изхода от тази тупикова ситуация в предпоставянето на гъвкавата разумност за правене на различни политики. Но „връщането” към политическия Разум, като фундамент на европейската модерност, означава необходимост от обща визия за света плюс продуциране на общоприемлив ред, включително и на световен ред. А готов ли е ЕС за подобен ангажимент към себе си и към света?“, заяви г-н Доган.

„В този ред на мисли и Свободата копнее да бъде „разумна свобода”. В противен случай Улицата ѝ зове другото лице на неразумност, ситуативност и емоционалност… Защото Свободата знае от опит, че може да бъде и помитащ всички деструктивен субект на безредието“, категоричен е председателят на ДПС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама