НС гласуват състава на бюрото за СРС-та

08:30, 21 дек 18 / Политика 25 1368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния ден преди коледната си ваканция Народното събрание ще гласува състава на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС)

Досегашният председател на Бюрото Бойко Рашков е отново кандидат за председател, издигнат от БСП. 

Депутатите ще обсъдят на второ четене и промените в Закона за вероизповеданията.

Мандатът на настоящото ръководство на Националното бюро за контрол на СРС-тата изтича в края на годината. Тримата досегашни членове на бюрото - Огнян Стоичков, Огнян Атанасов и Илия Ганев, отново са предложени за постовете си от "Атака", ГЕРБ и БСП.

Още две са номинациите за председател на контролния орган, освен Бойко Рашков. Това са предложеният от  "Атака" Огнян Стоичков,  както и Пламен Иванов, номиниран от партия "Воля". ДПС предлагат за заместник-председател Илко Желязков, а БСП издигат кандидатура на друг член на контролния орган  - Илия Ганев за същия пост.

Така за петте свободни места в Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства ще се борят шестима кандидати.

Депутатите ще обсъдят общия законопроект за вероизповеданията на ГЕРБ, ДПС и БСП с другия, внесен от патриотите. С промените се регламентират условията за финансиране и регистриране на вероизповеданията у нас.

Предвижда се държавна субсидия да получават вероизповеданията, към които принадлежи не по-малко от едно на сто от населението на страната на база на резултатите от самоопределението от последното преброяване и тя ще е в размер на 10 лева на самоопределило се лице.

В редовния парламентарен контрол ще участват трима министри.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама