Ансамбъл „Пирин“ и ансамбъл „Добруджа“ се събраха на една сцена в Благоевград

11:10, 21 дек 18 / Култура 25 2459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ансамбъл „Пирин“ и ансамбъл „Добруджа“ излязоха на една сцена в Благоевград, за да пресъздадат богатството на българския фолклор.

Фолклорните ансамбли представиха най-емблематичните си творби, преплитащи в едно традиционна българска музика, народни танци и коледен дух. Музикантите успяха да завладеят публиката на празничното събитие.

На сцената излязоха незабравими солисти, танцьори, творци, ръководители и основатели на съставите. Музика, ритъм и темперамент се носеха от изпълненията на артисти от началото до самия край.

Представените концерти са част от „Коледен фестивал“ 2018, организиран от Община Благоевград. Тази година фестивалът преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“.

От момента на създаването си ансамбъл ”Пирин” има над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.

Ансамбъл „Добруджа“ получава висока оценка и известност в цялата страна. Неговите гастроли предизвикват възторг и възхищение сред специалистите и сред публиката на повече от 20 страни на света. Участва и в Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“, проведен в Силистра, в Международния детски фолклорен фестивал в град Измир, Турция, в Международния фестивал „Цветята на Барагана“ в град Слобозия, Румъния и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама