Връщането на коледните подаръци за българчетата в Босилеград не е прецедент

12:30, 21 дек 18 25 1123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сръбските митнически власти върнаха в четвъртък микробус с коледни порадъци, изпратени от Столичната община до българските деца в Босилеград. Пратката е съдържала 180 коледни пакетчета. Те са били за коледното тържество, организирано от Столичната община и Културно-информационния център в Босилеград.

“Това не се случва за първи път. Не си спомням в моята 20-годишна практика едно културно мероприятие да е минало безпроблемно”, коментира Иван Николов, директор на центъра, пред bTV .

„Става дума за селективно прилагане на законите, с което явно се отправят недвусмислени политически послания, в смисъл, че не е желателно да провеждате културна политика в Босилеград и ние винаги можем да ви попречим да не я провеждате”, допълни той.

"КИЦ „Босилеград“ изразява възмущение от нечовешката постъпка на сръбските власти и смята, че тази поредна гавра, първо, е израз на шовинистичната омраза на честването на българска Коледа по българският календар в Босилеград, и второ, част от специалната война, която община Босилеград и другите сръбски държавни институции водят срещу КИЦ „Босилеград“, се казва в съобщение на центъра.

Коледният спектакъл – клоунада на Атракционен клуб „Найа“ към ОКИ Дом на културата „Средец“ се е провел под ръководството на Димитър Лефтеров в училищния стол на Основното училище „Г. Димитров“ в Босилеград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама