Цветан Цветанов: F-16 е най-добрият стратегически избор

10:19, 22 дек 18 / Политика 25 1918 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се преговаря със САЩ за нов тип боен самолет – изтребител F-16 е експертно. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „Тази събота“ по bTV.
Той обясни, че предстои да започне съгласувателна процедура, която ще продължи около 14 дни и на следващото заседание на Министерски съвет ще се вземе решение.

Цветанов заяви, че днешната среда за сигурност по света е коренно променена и това изисква от властта да предприема нужните мерки, за да защити гражданите.
„Именно заради терористичните атаки в Европа бе необходимо да направим промени в НПК, като те по никакъв начин не нарушават правата на хората и не ги лишават от адвокатска защита. Ето защо ние няма да се съобразим с 12-тото вето на президента Радев“, категоричен е председателят.

Цветан Цветанов посочи, че очаква в рамките на януари месец 2019-а година дебатът относно изтребителите да бъдде приключен в рамките на българския парламент. „Изборът за F-16 е най-добър от стратегическа гледна точка за защита на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, каза Цветанов. Той допълни, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама