Правителството решава за кои пътища ще ни трябва винетка

07:45, 27 дек 18 / Политика 25 2008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството се очаква да приеме Списък на републиканските пътища, за които се събира винетна такса на днешното си заседание.

С това трябва да стане ясно кои именно са платените пътните съоръжения.

Преди дни столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви пред журналисти, че общината ще се бори за това до всички населени места в рамките й да се стига без винетка.

Министрите ще приемат още актуализирани списъци със защитените от държавата специалности от професии и тези, по които е налице очакван недостиг от специалисти на пазара на труда за учебната 2019-2020 г.

Кабинетът ще одобри и проект на Закон за защита на търговската тайна, както и промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта.

В Министерство на здравеопазването ще бъде подписан анекса към Националния рамков договор за Медицинските дейности. Рамковият договор определя общите обеми на медицинските дейности и техните цени, които касата ще плаща.

В рамките на тези обеми всяка болница договаря поотделно дейностите, които ще извършва и ще търси финансиране от касата.

Общ преглед на анекса показва, че при повечето дейности и лечения за догодина се планира немалко увеличение на обемите дейности, които ще се покриват от касата.

Цените в повечето случаи се запазват почти същите, като само за някои има повишение на плащаните досега цени с около 5 на сто.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама